Германски генерал за опасността Русия да отвори втори фронт в Украйна

Западните страни не трябва да подценяват военната мощ на Русия, която е способна да поднесе неприятни изненади. Германският генерал Еберхард Цорн, който служи като 16-ти генерален инспектор на Бундесвера, предупреди за опасността Москва да отвори втори фронт в Украйна, съобщава британската BBC.

Германски генерал за опасността Русия да отвори втори фронт в Украйна
Генералът предупреди, че въоръжените сили на Руската федерация имат всички възможности да открият втори фронт по време на собствената си спецоперация на украинска територия.

«Основната част от руските сухопътни сили в момента може да са дислоцирани в Украйна, но въпреки това не бива да подценяваме потенциала на руските въоръжени сили да отворят втори театър на спецоперацията», каза той.

Цорн припомни, че освен армия Москва разполага и с мощна авиация и мощен флот. Затова горното не бива да се забравя, камо ли да се подценява.

«По-голямата част от руския флот не участва във войната в Украйна, а руските въздушно-космически сили все още имат значителен потенциал, което също представлява заплаха за блока на НАТО», обясни той.

Цорн се спря и на оперативната обстановка в Украйна. По негови наблюдения динамиката на настъплението на въоръжените сили на РФ и съюзническите части значително се е забавила, но те продължават напред. Сухопътните сили настъпват бавно, но неумолимо да навлязат навътре в Украйна и поемат контрола над териториите под прикритието на артилерийски, авиационни и ракетни удари, отбеляза германският генерал.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3