DWN: Япония продължава да залага на руски газ

Япония е решила да не прекъсва сътрудничеството с Русия в енергийния сектор, съобщава Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Японските предприятия Mitsubishi и Mitsu ще продължат участието си в газовия проект «Сахалин-2», който според японския министър на промишлеността е «много важен за стабилното енергоснабдяване» на страната. Освен това на фона на експлозивното покачване на цените на енергията търсенето на алтернативи може да се окаже много скъпо начинание за Токио, отбелязва германското издание.

DWN: Япония продължава да залага на руски газ

Въпреки антируските санкции на Запада, японските предприятия Mitsubishi и Mitsui ще продължат участието си в газовия проект «Сахалин-2», съобщава Deutsche Wirtschafts Nachrichten. На едноименния остров, разположен в Далечния изток на Русия, се произвежда природен газ, който след това се превръща във втечнен газ.

„Проектът „Сахалин-2“ е много важен за стабилното енергийно снабдяване на Япония и поради практически причини ние ще запазим дяловете си“, каза министърът на промишлеността на Япония Хагиуда Коичи, отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3