В резултат на обстрела на ВСУ загинаха четири мирни жители на ДНР, двадесет бяха ранени

Украинската страна продължава да тероризира мирното население на Републиката, нанасяйки масирани артилерийски удари по жилищни райони и гражданска инфраструктура, които не са военни цели.

В резултат на обстрела на ВСУ загинаха четири мирни жители на ДНР, двадесет бяха ранени

През изминалото денонощие, според данни на представителството на СЦКК в ДНР, ВСУ изстреляха четиристотин двадесет и осем броя боеприпаси от реактивни системи за залпов стрелба «Град»,стволна артилерия от 155, 152 и 122-мм оръдия, както и 120-мм миномети.

Огънят се е водил по единадесет населени места в републиката. В резултат на обстрела четирима мирни жители бяха убити и двадесет бяха ранени. Пострадали са 25 жилищни сгради и седем обекта на гражданската инфраструктура.

Допълнителна информация за пострадали сред мирното население и щети по инфраструктурата се уточнява.

Съвместните действия на военнослужещите на Донецката Народна Република и въоръжените сили на Руската Федерация са унищожили вражеско оръжие и военна техника: реактивна система БМ-21 Град, три БПЛА, четири бронирани машини и две машини за доставка на боеприпаси. Загубите сред личния състав на ВСУ л възлизат на повече от 30 националисти.

В момента продължава комплекс от работи по обезвреждането на противопехотни мини ПФМ-1″Венчелистче» «Лепесток» (ПФМ-1С).

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм