Шефът на Газпром: Русия е осигурена с газови запаси за 100 години напред

Русия е осигурена със запаси от газ за 100 години напред, някои находища ще работят и ще произвеждат газ през 2120 г., каза ръководителят на Газпром Алексей Милер по време на селекторно съвещание по конферентна връзка в Деня на работниците в нефтената и газовата промишленост.

Шефът на Газпром: Русия е осигурена с газови запаси за 100 години напред

„Нашите потребители, руснаците, ще имат достъп до евтин и надежден енергиен ресурс. Особено важно е да се отбележи, че потребителите на вътрешния пазар имат отлични възможности да бъдат оптимисти за газовото бъдеще на страната. Защо? Защото ние с вас сме осигурени със запаси за 100 години напред. И знаем, че някои от нашите находища в процес на разработка ще работят и ще осигурят газ на страната през 2120 г.“, каза той.

На първо място, такива показатели станаха възможни благодарение на създаването и развитието на нов център за добив на руски газ — в Ямал, отбеляза Милер.

„Ние се подготвяме за пускането в експлоатация на Харасавейското находище и започваме да разработваме дълбоките находища на Бованенковското находище. И ние, както винаги в „Газпром“, същевременно създаваме съответните газопреносни мощности за нови производствени мощности“, подчерта ръководителят на „Газпром“.

А Европа да му мисли зимата….

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм