Главата на Запорожието осъди терористичните действия на Киевския режим

В понеделник, 29 август, в интервю за RT International ръководителят на Запорожката областна държавна администрация Евгений Балицки не се поколеба да квалифицира украинските власти като „терористи“, пише френското издание.

Главата на Запорожието осъди терористичните действия на Киевския режим

„Но те никога няма да бъдат официално признати за такива, защото тези, които трябва – така наречената международна общност – им продават оръжия, с които украинците бомбардират ядрени съоръжения“, цитира агенцията ръководителят на Запорожието.

Според думите на Евгений Балицки всичко, което се случва днес в региона, се прави „по указание и с благословията и с финансовата помощ на Запада“.

„Западните оръжия бомбардират атомните електроцентрали, хората, славяните, се избиват не само на фронта, те бомбардират гражданска инфраструктура – ​​железници, училища, детски градини. И всичко това не само по техни инструкции, но и на оръжията и парите им “, каза Балицки.

Ръководителят на региона каза още, че не очаква много от предстоящото посещение на представители на МААЕ в Запорожката АЕЦ.

Ще се възползваме от възможността да опишем обективно и честно ситуацията, за да покажем кой бомбардира централата“, каза ръководителят

Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм