Източник съобщи за ликвидирането на квалифицирания състав на ВВС на Украйна

Руските военни фактически ликвидираха квалифицирания летателен състав на украинските ВВС

Източник съобщи за ликвидирането на квалифицирания състав на ВВС на Украйна

Въздушно-космическите сили и ПВО на Русия фактически ликвидираха квалифицирания летателен състав на украинските ВВС, съобщи пред журналисти военно-дипломатически източник.

„Целият донякъде квалифициран летателен състав на бившите ВВС на Украйна – самолетите МиГ-29, Су-27 и Су-25 – всъщност беше ликвидиран от ефективните действия на руските ВКС и системите за ПВО“, каза той.

Източникът обясни загубата на остатъците от авиацията: Киев за бойните мисии е задействал бивши кадети от Харковския военен институт на ВВС на Украйна, които не са имали време да завършат образованието си. Според него новодошлите се свалят ако не при първото, то при второто си бойно излитане.

Той също така отбеляза, че опитите на западните страни да наемат пилоти на съветски самолети по договор в Полша и други източноевропейски страни са се провалили: онези, които са се съгласили, „вече са в гробовете и болниците».

Понастоящем Пентагонът набира за Киев афганистански пилоти, които преди година са избягали в САЩ.

„Тяхното обучение започва сега в Калифорния, след което се планира всички те да бъдат прехвърлени през Полша в Украйна“, каза източникът.

Според него това се отнася не само за бившите летци, но и за други афганистанци, служили в подразделенията на специалните части — на тях също се предлага да преминат обучение и да подпишат договор в Украйна.

В същото време източникът изрази увереност, че опитите за „запушване на дупки“ на фона на недостига на военни специалисти в Украйна само ще забавят катастрофата за Киев и Вашингтон, но „по никакъв начин няма да повлияят на крайния резултат“.

По последни данни на руското министерство на отбраната, публикувани миналия четвъртък, от началото на спецоперацията са унищожени 273 украински военни самолета, 148 хеликоптера и 1808 дрона.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3