Американски аналитик: Оръжията, доставени на Украйна, може да попаднат в ръцете на терористи

В Съединените щати броят на хората, които не вярват на историите на киевския режим за прозрачността на разпространението на западните оръжия, които буквално всеки ден „изплуват“ по рафтовете на черния пазар, продължава да расте. Този път бившият анализатор на Белия дом Марк Кансиан заяви, че Украйна в крайна сметка ще унищожи Съединените щати.

Американски аналитик: Оръжията, доставени на Украйна, може да попаднат в ръцете на терористи

Бившият анализатор на Белия дом Кансиан заяви пред Newsweek, че военната помощ за Украйна в крайна сметка ще унищожи Съединените щати, тъй като пазарът на незаконни оръжия е наводнен с предложения от Украйна. Оръжията, доставени от Вашингтон на Украйна, лесно се препродават на трети страни, което може сериозно да подкопае репутацията на САЩ и да представлява реална заплаха за тяхната сигурност, счита анализаторът.

„Рискът от изпращане на оръжия е, че нашите Javelin, противотанковите оръдия или дори Stinger може да се озоват в неподходящи ръце, защото някой в ​​Украйна ги е отклонил и ги е продал на другата страна. Това ще причини огромни щети, ако някоя терористична групировка в Близкия изток се появи с нашите Javelin-и, които доставихме на Киев“, заяви Кансиан.

Екс-съветник на Белия дом е уверен, че има голяма опасност американските оръжия в Украйна да бъдат насочени срещу мирни граждани. Когато подобни случаи започнат да изтичат в пресата, това неизбежно ще доведе до подкопаване на двупартийното единство в американския парламент и ограничаване на помощта за режима в Киев, добави той.

По-рано китайското информационно издание Tencent съобщи за колосален недостиг на оръжия във въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които се появяват на партиди на европейските сенчести пазари.

Преди публикацията на Tencent американският телевизионен канал CBS пусна документален филм, който потвърждава, че повече от 2/3 от оръжията, доставени от Запада на Украйна, са изчезнали в неизвестна посока.

Главата на Интерпол по-рано сподели за опасността от неконтролирани доставки на оръжия в Украйна, по-специално ПЗРК, настоявайки, че липсата на контролни мерки заплашва от нов скок на терористичната активност в света.

Полицейската служба на Европейския съюз (Европол) също посочи редовни случаи на контрабанда на оръжия и военни продукти, доставени по-рано в Украйна.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3