Украинските войски нанесоха удари по Донецк и Макеевка

Украинските войски тази сутрин обстреляха Донецк и Макеевка , съобщава телеграм каналът на представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация по прекратяването на огъня.
По информация на представителството, въоръжените сили на Украйна са открили огън точно в шест сутринта. Те са изстреляли седем снаряда с калибър 152 мм по Червоногвардейски район на Макеевка и осем по Куйбишевски район на Донецк.

Украинските войски нанесоха удари по Донецк и Макеевка
По-рано вследствие на обстрела от Украйна по Донецката Народна Република бяха убити петима мирни жители, 15 бяха ранени.

От 24 февруари Русия провежда военна специална операция по денацификация и демилитаризация на Украйна. Президентът на Русия Владимир Путин нарече главната задача на операция „защита на хората, които са били подложени на издевателства и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. Според думите на президента крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.
Руската армия, съвместно със силите на ДНР и ЛНР, освободиха напълно Луганската Народна Република и значителна част от Донецк.

Междувременно, САЩ и Европа не спират да тъпчат Украйна с оръжия, вследствие на което обстрелите срещу мирното население на Донбас продължават.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм