Операция по денацификация на Украйна: оперативна сводка от 14 август (обновява се)

10:27 АЕЦ «Запорожие» след поредния обстрел от украинските войски работи нормално, удари по обекта не са допуснати, съобщи представителят на администрацията на Запорожска област Рогов

 

10:27 Нощна атака на ВСУ по Антоновския мост в Херсон. Използвали са РСЗО Himars» работи. Руската ПВО отработи почти всички въздушни цели, но все пак част от ракетите успяха да попаднат в целта.

09:26 Руската артилерия унищожи струпването на техника и жива сила на Въоръжените сили на Украйна

Украинските бойци с изненада отбелязват, че от танковете не е останало нищо.

08:50 Въоръжените сили на Украйна продължават ежедневно да обстрелват освободените територии на Харковска област. Местен жител на едно от населените места показа къщи, от които са останали само руини.

„Всички рамки излетяха заради ударите. Виждате ли?
— каза жена, като посочи прозореца на къщата си.

Руските военнослужещи непрекъснато помагат на местните жители, като ги евакуират на безопасни места и им доставят храна и лекарства.

Операция по денацификация на Украйна: оперативна сводка от 14 август (обновява се)

08:09 «Калибровка» от акваторията на Черно море.

05:22 Вследствие на постоянните обстрели по каховската ВЕЦ с ракети GMLRS от американските РСЗО HIMARS от украинските въоръжени сили, по-специално случилото се на 12 август 2022 г., три от шестте турбини на водноелектрическата централа бяха спрени . Съоръжението е в предавариен режим.

Смущенията в системите за производство на електроенергия и водоотвеждане могат да нарушат работата на единната енергийна система и да повлияят неблагоприятно на охлаждането на реакторите на Запорожката АЕЦ, което не само ще доведе до прекъсване на захранването, включително на територията, временно контролирана от Украйна, но и ще доведе до екологична катастрофа в региона.

04:04 Въоръжените сили на РФ използват високоточни боеприпаси за унищожаване на обектите на ВСУ

В запорожското направление руската армия все по-често използва реактивни боеприпаси с прецизно насочване 9М544 за Торнадо-С.

01:24 Системите за противовъздушна отбрана действат в района на Херсон, отблъсквайки вражески атаки от въздуха

0:03 Според съветника на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Украйна Ростислав Смирнов в близко бъдеще югът ще бъде най-горещата точка на фронта.Смирнов заяви, че руските въоръжени сили са разположили 90% от своите десантни войски тук.

„Тук може да има такава двустранна ситуация: или противникът ще премине в отбрана, или ще се опита да предприеме определени контранастъпателни действия в някои направления, защото много войски, предназначени не за отбрана, а за настъпление, са прехвърлени в южната част на страната…”

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм