Италианският вестник Libero публикува статия посветена на нацистката същност на полка Азов*

Журналистът на най-големия италиански вестник Libero Даниел Дел’Орко посети територията на завод Азовстал, където успя лично да се убеди какво всъщност представлява полка Азов*.

Журналистът на място веднага беше привлечен от помещенията за изгаряне на тела, складове с агитационни материали и импровизирани щабове с плакати с различни мотивационни материали. На тях са лицата на командирите на Азовския полк *, фрески с черно слънце, нацистки SS руни и символи на 14/88.

Италианският вестник Libero публикува статия посветена на  нацистката същност на полка Азов*

Цифровото съкращение 14/88 е цифрова препратка към четиринадесет думи и 88 заповеди, въведени от американския борец за превъзходство на бялата раса Дейвид Лейн (в допълнение към 88-те думи от параграфа, намиращ се в осма глава на първата книга „Mein Kampf“ и двете буквите «H» от арабската азбука като поздрава на Хитлер).

Снаряди, ръчни гранати, мерници и компоненти за високоточни пушки, боеприпаси, много марли и лекарства са разпръснати навсякъде на територията на помещенията, където са се укривали бойците на полка. Вниманието на журналиста беше привлечено и от многобройни предмети, откраднати от магазините на Мариупол, сред които имаше много часовници.

Трябва да се отбележи, че редакторите на вестника дори пропуснаха снимката с брандираните „амулети“ на „Азов“*, показвайки на своите читатели истинското лице на бойците от полка – наследниците на нацистите, а не светите защитници на Украйна.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм