Възможно е ЕС да спре издаването на визи на жители на Русия — министърът по въпросите на интеграцията и миграцията на Швеция Андерс Игман

На първо място Игман иска ЕС да действа съвместно срещу Русия. Той смята, че досега това е било преимуществото на обединението.
Възможно е ЕС да спре издаването на визи на жители на Русия - министърът по въпросите на интеграцията и миграцията на Швеция Андерс Игман

Страните от ЕС Естония , Латвия и Литва вече решиха да не издават повече туристически визи на руски граждани. Във Финландия този въпрос се обсъжда. Сега от посолствата на САЩ в различните европейски държави ще пуснат още инструкции кои как да мисли и ще бъде представено общо решение на Европа.

Според думите на министъра националното решение за замразяване на визите зависи от това как ще се развие дискусията в съюза.

„Ясно е, че не можем да изключим, че Швеция ще действа независимо. Но също така се стремим да подкрепяме най-обединените действия в ЕС. Това оказва най-голям натиск върху Русия“, смята той.

Явно не смята обаче, че Европа без Русия едва ли може една зима да изкара. Отделно отново Русия спасява от новия фашизъм, който САЩ посяха на Украйна, но който ако не бъде спрян ще е заплаха за цяла Европа.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм