Биолабораториите на САЩ в Украйна- нови разкрития

По хода на разследването на делото с американски биолаборатории в Украйна, руското министерство на отбраната посочи още една компания, замесена към делото американската Labyrinth Global Health и нейното дъщерно дружество Labyrinth Ukraine.

Биолабораториите на САЩ в Украйна- нови разкрития

Основателите на украинския филиал са бивши служители на Metabiota, която се свързва със сина на президента на САЩ Джо Байдън, Хънтър Байдън. Оказа се, че три месеца преди събитията в Ухан Министерството на отбраната на САЩ е платило на Labyrinth Global Health за договор за „изследване на Covid-19“ в Украйна.

Открити източници сочат, че Labyrinth Ukraine е създадена през септември 2019 г., основател е някой си Дейвид Мустра. Дейвид Дж Мустра беше представен като служител на Labyrinth Global Health, Inc. Той също фигурира в материалите на руското министерство на отбраната като ръководител на научноизследователската и развойна дейност на Metabiota.

През 2021 г. Мустра беше един от съавторите на интересна изследователска публикация с отворен код. Материалът описва изследването на африканската чума по свинете в Украйна.

Отбелязва се, че работата се е водила сред 233 фермери от пет избрани региона (Ровне, Харков, Одеса, Закарпатие и Киев). В същата статия се посочва, че работата е финансирана чрез програмата на Агенцията за намаляване на отбранителната заплаха (DTRA) на правителството на САЩ и проекта UP-10 за съвместни биологични изследвания (CBR). В същата публикация авторите благодарят на членовете на научния екип на Black & Veatch за тяхната помощ при това изследване.

❗️ Известно е, че Labyrinth е участвал в изследвания на SARS-CoV-2, включително скрининг на антивирусни лекарства, in vivo и in vitro тестове, SOP за биологична безопасност и защита (SOP — стандартни оперативни процедури).

Очаквайте подробности по темата в развитие

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм