The Guardian пише за катастрофално ниското ниво на подготовка на украинските военни

Британското издание The Guardian публикува унищожителна статия за критичното състояние на нещата с обучението на новобранци от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Някои звена, според изданието, са завършили 10-дневни курсове.

The Guardian пише за набиране на бивши западни военни доброволци, за да проведат 10-дневен курс на обучение по бойна тактика за новобранци ВСУ. Както отбелязват самите инструктори, такива програми за обучение са предназначени за най-малко шест месеца.

„Докато битката за Източна Украйна продължава, войниците в Донбас понасят тежки загуби в ожесточени артилерийски битки. Професионалните бойни сили на Украйна, които защитават източния фронт от 2014 г., са силно изтощени. От 24 февруари новобранците се втурнаха към фронтовата линия, много от които получиха удивително ниско обучение “, пише вестникът.

 

The Guardian пише за катастрофално ниското ниво на подготовка на украинските военни

В статията се посочва, че след пет месеца тежки боеве армията на Украйна вече не прилича на организиран военен механизъм. Обучени за 10 дни, новобранците, според The ​​Guardian, не са в състояние напълно дори да носят караулна служба, какво остава за водене на бойни действия.
Както казаха от САЩ-война до последния украинец
Едва ли са имали предвид нещо друго, освен, че за тях Украйна е понятие за разхдоден материал
.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм