Военна сводка от ЛНР и ДНР. Обстановката на линията на съприкосновение на 07 август (обновява се)

10:35 Изявление на официалния представител на НМ ДНР относно ситуацията към 10.30 ч. 07.08.2022 г.

Украинската страна продължава да тероризира мирното население на републиката, нанасяйки масирани артилерийски удари по жилищни райони и гражданска инфраструктура, които не представляват опаснот за противника и не са военни обекти.

През изминалото денонощие, според СЦКК на ДНР, противникът е изстрелял триста и дванадесет снаряда от реактивни системи за залпов стрелба „Град“, 155, 152 и 122-мм оръдия, както и 120-мм миномети.

Огънят е воден по районите на тринадесет населени места в републиката. В резултат на обстрелите са загинали двама души, а седем бяха ранени. Пострадали са 25 жилищни сгради и три обекта от гражданската инфраструктура. Допълнителна информация за пострадали мирни жители и щети по инфраструктурата се уточнява.

Съвместните действия на военнослужещите на Донецката Народна Република и въоръжените сили на Руската Федерация са унищожили следното оръжие и военна техника на противника: една РСЗО БМ-21 Град и две бронирани машини.
В районите на населеното място са потиснати три противникови огневи точки. Авдеевка, Новгородское и Дылеевка.

В момента се извършва комплекс от работи по обезвреждането на противопехотните мини ПФМ-1″Венчелистче»/ «Лепесток» (ПФМ-1С).

10:22 В резултат на обстрела на град Алчевск от въоръжените формирования на Украйна загина 1 мирен жител и 19 бяха ранени (включително 5 деца). Пострадали са 13 жилищни блока, 4 детски градини и училище. Представителство на ЛНР в СЦКК.

10:00 Изявление на официалния представител на НМ на ЛНР капитан Филипоненко И.М. към 08.07.2022г

През изминалото денонощие по време на активните настъпателни действия на подразделенията на Народната милиция на ЛНР противникът понесе големи загуби в жива сила и бойна техника. Унищожени:

-до 45 души личен състав

-9 бронетранспортьора;

-4 броя специална автомобилна техника.
Военна сводка от ЛНР и ДНР. Обстановката на линията на съприкосновение на 07 август (обновява се)

Противникът продължава да обстрелва обекти на гражданската инфраструктура в населените места на ЛНР. Тези съоръжения не са военни и не се използват от Народното опълчение. Само през изминалото денонощие въоръжените формирования на Украйна са обстрелвали населеното място Алчевск с използване на американско производство РСЗО M142 HIMARS MLRS, изстреляно с една ракета. В резултат на обстрела е пострадал жилищен блок. Допълнителна информация за жертвите и щетите се уточнява.

В освободените от украинските националисти територии на Луганската Народна Република се възстановява мирният живот: инженерни и сапьорни части на Народната милиция на ЛНР продължават разминирането. За 6 август те прочистиха над 5 хектара територия от взривни предмети, оставени от украинските националисти в района на селата Муратово и Боброво.

Силите на НМ на ЛНР, съвместно с обществени организации, доставят хуманитарна помощ на жителите на тези райони. Представители на Народния фронт, с подкрепата на НМ на ЛНР, доставиха хранителни пакети за жителите на Северодонецк и строителни материали за възстановяването на селището градски тип Боровское.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм