Източник: Спяща клетка на украински диверсанти е неутрализирана в Херсон

Руските сили за сигурност неутрализираха «спяща клетка» от диверсанти от украинската териториална отбрана в Херсон, нейни членове, включително двама командири, бяха задържани, съобщи за РИА Новости служител на руските сили за сигурност.

Източник: Спяща клетка на украински диверсанти е неутрализирана в Херсон

„В рамките на работата по своевременното разкриване, предотвратяване и пресичане на възможни диверсионни действия на Въоръжените сили на Украйна срещу руски военнослужещи, разположени в пунктовете за временно разполагане на зоната на оперативна отговорност, работата на „спящата клетка“ на териториалната отбрана, разположена на територията на Херсон беше пресечена“, каза събеседникът на агенцията.

Установени са общо 16 членове на групата, установени са техните паспортни данни, местоживеене, включително командирът на взвод и командирът на отделение.
Иззети са автомати Калашников с патрони, гранати, карабини и пистолети, щик-ножове, както и списъци на личния състав на териториалната отбрана, учебно-методични ръководства за извършване на диверсии по инфраструктурата на града.

«Освен това е установен адресът, на който са се провеждали тайните срещи на членовете — в една от туристическите агенции», уточни източникът.

Русия и съюзните сили продължават специалната военна операция в Украйна.

Следим ситуацията и ви информираме в реално време. Очаквайте подробности в развитие.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм