ВСУ обстреля хотел «Донбас Палас» пълен с чуждестранни журналисти с натовски оръжия-уточняват се данни за жертвите

Обстрелите по Донбас не стихват, а САЩ и Европа продължават настървено да изпращат оръжия…за да има повече жертви. Мощен артилерийски обстрел по центъра на Донецк. Този път по известния хотел «Донбас Палас», където обикновено настаняват пристигналите чуждестранни журналисти, дръзнали да показват истината. ВСУ знаят къде да стрелят. Интересно защо актьорът Зеленски, който излъга цяла Украйна, че ще спре войната срещу Донбас не дава заповед за спиране на обстрелите, а иска още и още оръжие.

ВСУ обстреля хотел "Донбас Палас" пълен с чуждестранни журналисти с натовски оръжия-уточняват се данни за жертвите

Първи заместник-министър на информацията на ДНР Даниил Безсонов:

Към момента на писане на тази статия обстрелът по центъра на Донецк се възобнови. Не може да се каже, че това е нещо ново или нестандартно, тъй като нашият враг повече от осем години демонстрира своята безскрупулност и използва всякакви възможни методи за водене на война, плюейки на каквото и да било международно право.

Нашият враг разбира, че е инструмент в ръцете на Запада и никой няма да го осъди.

Обстрелът е извършен с натовски 155 мм снаряди. Както всички разбираме, силите за противовъздушна отбрана не свалят снаряди. Към момента е известно за около петима загинали и седем ранени сред мирните жители в резултат на днешния обстрел на центъра на Донецк, но все още се събират данни.
Вчера в резултат на артилерийски обстрел от въоръжените сили на Украйна имаше двама загинали, 15 ранени, от които четирима са причинени от взириво на противопехотни мини «Венчелистче» или «Лепесток» на руски.

След първия обстрел ми се стори, че отмъщават на загиналия Герой на Русия, Герой на ДНР Олга Качура Корса, осквернявайки процедурата за сбогуване с нея. След подновения обстрел на булевард «Пушкин» и улица «Университетска» обаче стана ясно, че украинските гадове отново просто са решили да убият още цивилни.

За тях мирни жители няма.

През всичките тези осем години те открито заявяваха, че в Донбас живее „Русня“, която трябва да бъде унищожена.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм