В Русия винаги пазят паметта на Героите: Във Воронеж ще се появи улица Александър Захарченко

Във Воронеж ще се появи улица Александър Захарченко, първият ръководител на Донецката Народна Република. Това реши на свое заседание комисията по културно наследство.
В Русия винаги пазят паметта на Героите: Във Воронеж ще се появи улица Александър Захарченко

Инициатори на идеята да се нарече улица в чест на героя и първи глава на ДНР е на обществена организация на ветераните от граничната служба. На заседанието беше и утвърдено мястото за поставяне на паметници на защитниците на град Воронеж- Александър Матросов. Това са Лазар Дзотов, Михаил Бовкун, Михаил Абизов и Генадий Вавилов. На тях са кръстени улиците на руския град.

Подкрепяйки решенията за увековечаване на паметта на хора, за които бъдещето на Отечеството е по-ценно от собствения им живот. Това са и героите от Великата отечествена война, и воините-интернационалисти, и защитниците на мирното население в Донбас, сред които е първият ръководител на ДНР Александър Захарченко.

На негово име ще бъде кръстена улица в Съветския квартал. Това е част от нов път, който е построен през 2021 г. специално, за да бъде създадена дублирана връзка между проспекта на Патриотите и микрорайон Тенистий, за да се облекчат задръстванията.

В Русия винаги се почита и пази паметта на героите, които дават живота си в името на правдата, Родината и бъдещето на децата.

Русия издига паметници- има страни в които ги свалят и оскверняват- а делата сами говорят за себе си.

Александър Захарченко завинаги записа името си в историята на възраждането на Руския свят…
Поклон пред паметта му…

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм