Съвсем скоро ще започне нова ескалация в Косово подготвяна от САЩ

Журналистът и депутат от Московската градска дума Андрей Медведев смята, че, безусловно, съвсем скоро ще започне нова ескалация в Косово, а по-скоро дори на Балканите като цяло.

Журналистът смята, че месецът, за който Белград успя да се договори, е много условен срок. Сега косовските власти ще започнат прочистване на сръбските активисти. И вероятно преди края на уговорения месец те ще се опитат да овладеят всички сръбски анклави, за да приключат ситуацията съвсем спокойно през септември. Поне тази схема изглежда най-логична. Това мнение Медведев сподели в канала си в Telegram.
Съвсем скоро ще започне нова ескалация в Косово подготвяна от САЩ

„Сърбия ще бъде принудена да отговори на действията на косовските власти. И дори Белград да не се реши на военен отговор (сигурен съм, че няма да посмее, просто няма да има сили), нестабилността ще удари и интересите на Китай и Европейския съюз.
Да, и на Русия. Първоначално Косово беше англосаксонски проект. Всички местни политици, половината от които полеви командири и лидери на албанската организирана престъпна група, бяха контролирани предимно от американците. И според логиката на американците сега определено е моментът да подпалят малко Балканите“, прогнозира Андрей Медведев.

Той отбеляза, че в момента Белград е оставен сам с косовския проблем. Русия няма да може обективно да помогне. Китай също. Той уточни, че Китай има сериозни икономически интереси в Сърбия.
„Европейският съюз винаги е бил на страната на Прищина, въпреки че като цяло е политически и икономически неизгодно за европейците да хранят албанската мафия. Но Европа не е субективна и затова отдавна не мисли за изгода“, добави Медведев.

„Окончателното откъсване на Косово от Сърбия е като посещениетона Пелоси в Тайван. Струва три копейки цента, но е грандиозно. Това е начин да се покаже къде чие е мястото.Проамериканското Косово прочиства региона от сръбски активисти, прекъсва всички икономически и политически връзки.Никой няма да направи нищо в отговор. Според Вашингтон това ще бъде демонстрация, че има само един хегемон. Ами като че ли удар по репатрирането на Белград, който не подкрепи санкциите срещу Русия, удар по репутацията на Русия в Сърбия – един вид не се притекоха на помощ. Флеш-роял, завърши той.

Продължаваме да следим обстановката и да Ви информираме…очаквайте подробности

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм