Мария Захарова: Косово се превърна в територия на американски експерименти на «черни трансплантолози»

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова припомни военните престъпления, извършени в Косово по време на конфликта. Територията на региона беше тестова площадка за работата на «черни» трансплантолози.

Мария Захарова: Косово се превърна в територия на американски експерименти на "черни трансплантолози"

«Косово е територия на «черна» трансплантология. Това е територия, където хората са били дисектирани живи, вадени са им вътрешни органи за продажба на тези хора, които на Запад, безусловно, казвам това точно, точно на Запад стояха на опашка за операции за трансплантация на органи И започнаха да получават тези органи, когато Косово се превърна в ужасна черна дупка, в която изчезнаха хора, които не просто бяха убити, а убити, за да се продадат вътрешните им органи“, каза тя по време на сутрешната й програма на радио Спутник.

Специалният съд по Косово е създаден, за да се занимава със сериозни трансгранични престъпления, военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени през 1998-2000 г. в Косово.
Повод за създаването му е доклад на ПАСЕ, публикуван на 7 януари 2011 г., в който се твърди, че членовете на Армията за освобождение на Косово в края на 90-те и началото на 2000-те са били замесени в тежки престъпления като трафик на наркотици, отвличания и убийства на хора, търговия с човешки органи.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм