САЩ опитват да подпалят Балканите. Какво се случва в Косово и Метохия?

Какво се случва в Косово и Метохия?
Ситуацията към 31 юли 2022 г

САЩ опитват да подпалят Балканите. Какво се случва в Косово и Метохия?

Вой на въздушни сирени в Косовска Митровица, който прозвуча в 18.30 ч. московско време, постави началото на поредната ескалация на дългогодишния конфликт. САЩ за пореден път се опитват да подпалят и Балканите.

▪️ От 1 август в самопровъзгласилата се Република Косово трябваше да заработят нови правила за влизането на сърби. Всички автомобили трябваше да бъдат пререгистрирани с косовски номера, а вместо сръбски регистрационни талони трябваше да се получи специален „декларационен лист“. Личните карти, издадени от сръбското Министерство на вътрешните работи, вече се считат за невалидни.

Тези изисквания важат и за етническите сърби, живеещи в региона, и техните роднини от Централна Сърбия. Подобни мерки значително ще усложнят живота на сръбското население в региона и всъщност са нарушение на брюкселските споразумения.

Освен това това е пряк натиск върху сръбското население. Мирните граждани са бюрократично принудени да изоставят истината „Косово е Сърбия“ и да признаят, че Косово е държава. Подобни мерки не предизвикват нищо друго освен раздразнение и желание да се затвори проблемът със самопровъзгласилата се република веднъж завинаги. И познайте на кого е нужно всичко това? Разпалването на тлеещ дългогодишен конфликт- плюс, нека си спомним, че САЩ имат военна база в Косово…Това е нова поредна провокация на чувствителна тема.

А после, по балкански сме наред ние- България, въпреки, че в интерес на истината можем да си кажем, че вече ни почнаха- гнусната провокация на агента на САЩ Кирил Петков целяща да счупи отношенията ни с Русия и пълното изкупуване на медии. С ръка на сърцето казвам открито, че след като станаха известни разкритията за финансиране от страна на «Америка за България», посолството на САЩ започна да прави предложения на журналисти и български издания за «обучение»…

Това лято е не просто горещо и турболентно- историческо е за целия свят. А зимата ще бъде люта и жестока.

Следим внимателно обстановката…

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм