Събитията около Сърбия — поредната «разломна линия» на световната карта

Няма дим без огън, така че почти с абсолютна сигурност може да се каже, че тези „сблъсъци“ са започнати, както винаги, не без участието на външни провокатори и подстрекатели, пише руският политолог Владимир Аватков.

Събитията около Сърбия - поредната "разломна линия" на световната карта

Депутатът от управляващата партия на Сърбия вече намекна недвусмислено, ясно визирайки събитията в Украйна, че «Сърбия ще бъде принудена да започне денацификация на Балканите». Обърнете внимание: не Сърбия, а Балканите, тоест целият регион, ако е необходимо ”, пише Аватков в канала си в Telegram.

Той отбеляза, че за разлика от украинския случай, в Косово вече има контингент на НАТО, поставен в бойна готовност (за предотвратяването на което преди това помогна руската специална операция в Украйна), което означава, че всяка конфронтация там може да се приравни с военни действия срещу „ колективен Запад”.

„И не напразно, защото ръководителят на турското външно министерство едва през юни тази година публично заяви, че Анкара подкрепя евроатлантическия курс на Косово. Интересно, за братята албанци имаше поне няколко «Байрактара» или вече са раздадени? Между другото, това е поредната линия, по която Западът ще се опита да притисне Москва и Анкара “, каза политологът.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм