В Северна Митровица се чуват тревожни сирени

Сирените се чуват от 17:40 по неизвестни причини, според кореспондента на Косово Онлайн.

В Северна Митровица се чуват тревожни сирени

Граждани започнаха да се събират в центъра на Северна Митровица и, както неофициално Косово онлайн научи, хората ще тръгват към местността Рударе близо до Звечани, където ще издигнат барикади.

Събират се граждани, недоволни от въвеждането на мерките за реципрочност, чието прилагане трябва да започне днес в полунощ и които включват непризнаването на личните карти на Република Сърбия на пропускателните пунктове.

Междувременно, по думите на Косев, са се чували и други сирени, сред които сирена на покрива на автомобил, който запрашил с висока скорост от Звечани към центъра на града. Вижда се и движението на аварийни коли с включени сирени.

Косев твърди, че пътищата за Рудар и Зубин поток са блокирани.

„Имаше КПП в Зубин поток до Вараг и в Рудар. Твърди се, че е разпространена невярна информация, че общината ще бъде блокирана от спецчасти, което е абсолютна невярно”, каза Бесим Хоти пред Косев.

Утре ще започне прилагането на реципрочните мерки, по-точно, както съобщи временното правителство в Прищина, от полунощ на всеки, който идва на ГКПП с лична карта на Република Сърбия, ще се дава документ за влизане и излизане, започва регистрацията на автомобилите със сръбски номера с косовски такива.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3