Сенатът на САЩ прие резолоюция, призоваваща Русия да бъде призната за държава-спонсор на тероризма

Сенатът на САЩ прие резолоюция, призоваваща Държавния департамент да признае Русия за държава-спонсор на тероризма заради събитията в Чечня, Грузия, Сирия и Украйна.

Сенатът на САЩ прие резолоюция, призоваваща Русия да бъде призната за държава-спонсор на тероризма

По-рано съобщихме: Bloomberg: повече оръжия за Киев — Сенатът на САЩ одобри пакет от помощ от 40 милиона долара

Сенатът на САЩ одобри пакет от помощ от над 40 милиарда долара за Украйна, който включва доставка на военно оборудване и икономическа подкрепа на Киев, както и попълване на складовете на Пентагона, пише Bloomberg. В същото време критиците на законопроекта се опасяват, че изпращането на такива суми в чужбина само ще изостри бюджетния дефицит на САЩ.

Bloomberg: повече оръжия за Киев - Сенатът на САЩ одобри пакет от помощ от 40 милиарда долара за Украйна

Сенатът на САЩ одобри пакет от помощ за Украйна в размер на над $40 млрд. Това решение беше взето с 86 гласа «за» и 11 «против», сега законопроектът ще отиде за подпис при президента Джо Байдън, пише Bloomberg.

Законопроектът е значително по-голям от пакета помощ от $33 милиарда, който Байдън поиска миналия месец. В същото време фактът, че той беше подкрепен от огромен брой както конгресмени, така и сенатори, предполага, че Съединените щати са напълно готови да помогнат на Украйна в нейната борба срещу Русия, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3