В Донецк загина мирна жителка по време на обстрел на Петровския район извършен от ВСУ

Поредна жертва на военните престъпници ВСУ в Донбас. Невинна жена загина вследствие на обстрел по Петровския район на столицата на ДНР Донецк.Това съобщиха от щаба на териториалната отбрана на ДНР.

В Донецк загина мирна жителка по време на обстрел на Петровския район извършен от ВСУ

В съобщението на щаба в канала Telegram се уточнява, че това е станало на улица „Звенигородская“.

На 2 юли двама мирни жители бяха убити в ДНР в резултат на обстрел от въоръжените сили на Украйна, други 20 бяха ранени

 

Спецоперацията на Русия в Украйна

Припомняме, на 17 февруари Донецката и Луганската Народни Републики обявиха за изостряне на ситуацията. Републиканите обявиха евакуация на мирните жители на Донбас- жени, деца, възрастни хора, защото ВСУ усилиха настъплението и обстрелите. Тези жители, които се евакуираха бяха посрещнати в Русия.

На 21 февруари лидерите на републиките от Донбас се обърнаха към руския лидер Владимир Путин с молба да признае независимостта на ДНР и ЛНР. Държавният глава на Русия проведе заседание на Съвета за сигурност, след което обяви признаването на републиките. Споразумения за приятелство и сътрудничество бяха подписани и с независимите Донецка и Луганска Народни Републики. Държавната дума и Съветът на Федерацията ратифицираха тези споразумения.

На 23 февруари ръководителите на ДНР и ЛНР се обърнаха към руския президент Владимир Путин с молба да помогне за отблъскване на агресията на Украйна, за да се предотврати хуманитарна катастрофа и жертви сред мирното население. На 24 февруари руският лидер се обърна към нацията и обяви началото на специална операция в Украйна по защита на Донбас и демилитаризация и денацификация на Украйна. Операцията продължава успешно, затова САЩ още повече въоръжават украинските военни, тъпчат ги с наркотици и готвят провокации…но Русия ще победи и целият свят разбира това…престъпленията на САЩ и Европа ще бъдат разследвани

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм