Посланикът на Сирия в Русия съобщи за прехвърлянето на терористи от Идил в Украйна

Западът, възглавян от САЩ, заедно с Турция транспортира и прехвърля в Украйна бойци на забранената в Русия международна терористична организация „Ислямска държава“ (ИД). Това заяви в интервю за ТАСС посланикът на Сирия в Русия Риад Хадад.

Посланикът на Сирия в Русия съобщи за прехвърлянето на терористи от Идил в Украйна

„Не сме изненадани, че Съединените щати, Западът и Турция транспортират бойци от терористичните организации ИДИЛ и Джабхат ан Нусра от Идлиб в Украйна (и двете са забранени в Руската федерация – бел. ТАСС), тъй като тези групи, въпреки че се наричат по различен начин, но те са инструменти, използвани от Запада срещу мирни народи“, каза дипломатът. Според него по този начин Украйна ще се превърне в център за струпване на терористи и наемници, а това от своя страна ще доведе до негативни последици за сигурността в света.

По-рано ръководителят на пресбюрото на Службата за външно разузнаване Сергей Иванов заяви, че САЩ активно вербуват бойци на «Ислямска държава» за участие във военните действия в Украйна като наемници.

Информацията, получена от службата за външно разузнаване на Русия, показва, че разузнавателните служби на САЩ и Великобритания през последните седмици де факто са превърнали територията на Полша в „логистичен център“, използван за доставка на оръжия и транспортиране на бойци в Украйна, включително от Близкия изток.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм