Мария Захарова: Българското правителство приравни към нула възможността за работа на посолството на РФ в София

Българския народ продължава да гори от срам заради изключително гнусната провокация, която ни спретна внедреният агент на САЩ в управлението на България Кирил Петков. Вчера варненци със сълзи на очите изпращаха руските дипломати от Варна…

Гнусната провокация на американския агент Кирил Петков може да ни коства дипломатическите отношения с Русия..затваряне на посолствата и нанася сериозни щети на двустранните ни отношения.

Мария Захарова: Българското правителство приравни към нула възможността за работа на посолството на РФ в София

Официалният представител на външно министерствона Русия Мария Захарова заяви, че България е свела до нула възможността за функциониране на руското посолство в София.Само че, цяла България сега отговаря за действията на един предател, който обвини голословно дипломатите на Русия в шпионаж и без каквито и да било санкции и спазване на процедури, еднолично взе решение за експулсирането им.

По-късно руското външно министерство съобщи, че Москва ще подготви отговор на решението на България.

Владимир Джабаров, заместник-председател на комисията по международни въпроси на Съвета на Федерацията, смята, че Русия трябва да даде на България твърд отговор, така че другите страни да спрат политическата си грубост към Русия.

Той се съгласи и с мнението на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова, която постави под съмнение разумността от поддържане на дипломатически отношения между Москва и София.

„Експулсирането на 70 служители на руското посолство в България може да прелее търпението ни. И ако ние не дадем твърд отговор, то утре други страни от НАТО ще продължат политическата си грубост към Русия“, каза Джабаров.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм