Безумие, отклоняване на вниманието или изпълнена задача?

Автор: Владимир Константинов – полковник в оставка от българското разузнаване и член на АРЗ

Източник: Фейсбук

И така утре над 200 руски граждани, акредитирани у нас (70 служители на Посолството на РФ и техните семейства), ще трябва да напуснат слънчева България.

Почти седмица витае въпросът – ЗАЩО?

Безумие, отклоняване на вниманието или изпълнена задача?

– възможна безотговорност, политическо късогледство или психо отклонения водят премиера на страната ни в оставка към такава стъпка;

– решението за експулсирането на 70 руски дипломати да е плод на вота на недоверие към правителството на Кирил Петков за отклоняване на общественото внимание от това;

– „блестящо“ изпълнена поръчка дошла отвън залог за една бъдеща синекурна длъжност в някоя международна организация.

Колкото и да търсим отговор (а може би горните три са компилация за действието му), не можем да не стигнем до извода, че случилото се ще има последствия за страната ни, преди всичко в икономически план.

И когато ни говорят, че се защитава националната сигурност, икономиката, жизненият стандарт на хората не са ли част от нея?

За пореден път съдбините ни бяха поверени в ръцете на неподходящо лице, което успя да ни заблуди на последните избори.

Вчера мандат за съставяне на правителство бе връчен на огледалния му образ или с други думи – „Променил се Илия, пак в тия!“.

Много бързо се забравиха „врътките“ на ококорения номиниран, съден на Албиона от неговия съдружник-холандец. С какво лице утре той ще застане пред НС пък и пред всички нас за да му гласуваме доверие?

Аз му нямам, а вие?