Руските специални части унищожават диверсанти от въоръжените сили на Украйна с помощта на безшумни минохвъргачки «Галл»

По време на специалната операция на въоръжените сили на Руската Федерация по денацификация на Украйна, руските специални сили използват безшумни минохвъргачки „Галл“ за унищожаване на диверсионно-разузнавателни групи на киевски бойци.

Руските специални части унищожават диверсанти от въоръжените сили на Украйна с помощта на безшумни минохвъргачки "Галл"

Имат рязко намалени демаскиращи признаци на изстрел. Това е звук, проблясък и димна следа. По-специално звукът от изстрел е подобен на силно пляскане с ръце.

Източник отбеляза, че тези минохвъргачки се използват заради възможността за скрито използване за внезапни огневи удари по време на специални и разузнавателни дейности. Тази минохвъргачка в много отношения значително превъзхожда чуждестранните 60-милиметрови преносими минохвъргачки, използвани от украинските мобилни групи.

По-рано стана известно, че Украйна готви провокация в Одеса. Киев възнамерява да обвини Русия за разрушаването на гражданската инфраструктура, както и за смъртта на мирното население, по което ще стрелят самите украински военни. За целта се планира да се инсценира поражението на едно от социалните съоръжения с „масовка“, изобразяваща жертвите. На брифинг Мизинцев отбеляза, че от 26 до 28 юни в Одеса са били докарани до 20 представители на чуждестранни медии, както и служители на международната организация УНИЦЕФ. Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм