Руските спасители прочистиха 160 000 квадратни метра развалини в Донбас

Руските спасители прочистиха над 160 хиляди квадратни метра развалини на територията на ДНР и ЛНР

Руските спасители прочистиха 160 000 квадратни метра развалини в Донбас

Руските спасители извършиха на територията на ДНР и ЛНР прочистване на развилини на площ от над 160 хиляди квадратни метра, съобщиха от пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации.

„Спасителите на Министерството на извънредните ситуации на Русия продължават да оказват помощ на жителите на ДНР и ЛНР. Развалините от сгради на площ от над 160 хиляди квадратни метра бяха прочистени, около 175 хиляди кубични метра строителните отпадъци са отстранени“, се казва в съобщението.

Автомобили и цистерни на Министерството на извънредните ситуации на Русия ежедневно доставят питейна и техническа вода. Общо са доставени над 22 хил. тона питейна вода и над 93 хил. тона техническа вода. Също така руските спасители помагат на жителите при решаването на ежедневните проблеми и предоставянето на медицинска помощ.

За изминалата седмица, от 22 юни, автоколони на ведомството доставиха хуманитарна помощ с тегло над три хиляди тона в ДНР, ЛНР и Украйна. Товарът включва бутилирана вода, храни, лекарства, предмети от първа необходимост и строителни материали.

Министерството на извънредните ситуации на Русия продължава да работи по разминирането на инфраструктурата и територията.

„От началото на работата е прочистена площ от почти 195 хектара, открити и неутрализирани са около 43 000 взривни обекта“, допълват от министерството.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3