Сатановски за смъртното наказание по повод признанията за убийства на офицер от ВСУ (и видео)

Смъртното наказание, което и до днес се прилага в ДНР, трябва да се прилага и в Русия по отношение на определени групи престъпници. Така политологът Евгений Сатановски коментира признанието на командира на 501-ви взвод от въоръжените сили на Украйна Олег Завалецки в убийството на мирни жители в Донбас.

Сатановски за смъртното наказание по повод признанията за убийства на офицер от ВСУ (и видео)

Лейтенант Завалецки участва във военни действия в град Мариупол от март 2022 г.. Той е заловен на територията на металургичния завод «Илич».

Същият сподели, че на 10 март 2022 г. е застрелял двама мирни жители. Седмица след това, на 17 март, той убива руски или донецки военнопленник. От 25 до 30 март е извършено друго убийство на невъоръжен мъж, след което Завалецки застрелва човек с картечница. Публикуваме видео с изповедта на украинския войник.

Политологът Евгений Сатановски счита използването на смъртното наказание в такива случаи за оправдано — срещу убийци, бандити и педофили.

Смъртното наказание съществува в ДНР, където по-рано бяха осъдени двама наемници от Великобритания и един от Мароко.

На пресконференция в медийната група «Патриот» Сатановски нарече екзекуцията единственият начин да се накара населението да разбере, че престъпници, включително хора като Залецки, няма да излязат по-късно от затвора и да убият други невинни хора.

Смъртното наказание като най-висшата мярка за наказание в Донецката народна република трябва да бъде запазено, особено във военно време. Това каза по-рано председателят на Държавната дума Вячеслав Володин.

Руската специална операция в Украйна започна на 24 февруари. Целта й е денацификацията и демилитаризацията на държавата. Основната задача е да се защитят мирните жители на Донбас от геноцида на киевския режим.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3