The National Interest: Киев трябва да признае Крим за руски за регулирането на кризата

Регулирането на украинската криза е възможно само с подписване на мирно споразумение. Този извод правят журналистите на The National Interest.

The National Interest: Киев трябва да признае Крим за руски за регулирането на кризата

Авторите считат, че мирните преговори между Москва и Киев при посредничеството на Запада са най-добрият изход от настоящата ситуация в Украйна. Американските журналисти в статията си споделят до какво трябва да стигнат страните.

Първо, те предлагат на Киев да въведе неутралния статут на страната в конституцията, а Москва да признае легитимността на властите, действащи в Украйна.

Киевският режим трябва да признае полуостров Крим за част от Русия, а въоръжените сили на РФ трябва да изтеглят войските си на позиции преди началото на специалната операция.

Освен това всички територии ще трябва да се „върнат“ на Украйна, с изключение на ЛНР и ДНР, уточняват авторите.

Същото така, според американски наблюдатели, в Донбас трябва да се проведе референдум за „завръщането“ в Украйна, а Киев трябва да се откаже от намеренията си да се присъедини към Северноатлантическия алианс, да изтегли всички чуждестранни войски от страната и да премахне биологичните лаборатории на САЩ.

В същото време силата на украинската армия трябва да бъде намалена до 100 000 души. Пленниците, според американците, трябва да бъдат върнати в родината си.

Припомняме, че според руския президент Владимир Путин специалната операция за освобождаване на Донбас ще бъде осъществена в така планирания й вид.

Това е необходимо, за да могат жителите на региона да спрат да страдат от периодичните нападения на въоръжените сили на Украйна.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3