Путин отправи предупреждение към Запада, съобщавайки на света три важни новини

Руският президент Владимир Путин съобщи на света три важни новини, които ще имат сериозно влияние върху бъдещите отношения между Запада и Руската федерация. Тези изводи сподели италианският политически анализатор Федерико Джулиани.

Путин отправи предупреждение към Запада, съобщавайки на света три важни новини

Владимир Путин на среща с възпитаниците на висшите военни учебни заведения направи няколко важни съобщения за руската армия. Той обяви плановете си за продължаване на развитието и укрепването на руските въоръжени сили, а също така говори за предстоящото влизане във войските на две несравними оръжейни системи. Според Федерико Джулиани тези три съобщения са от голямо значение не само за Русия, но и за целия свят. Това съобщи изданието InsideOver.

„Владимир Путин каза на света три важни новини, които могат да засегнат не само продължаващата украинска криза, но и отношенията между Русия и Запада през следващите години“, каза експертът на италианското издание.

Руският президент обяви предстоящото влизане на бойно дежурство на системата за противовъздушна и противоракетна отбрана С-500 «Прометей», както и на тежката междуконтинентална ракета «Сармат». Последният ще бъде пуснат в експлоатация преди края на тази година, а характеристиките му са наистина впечатляващи. Той има обхват от около 18 хиляди километра и може да носи едновременно до 15 ядрени бойни глави.

„Според Министерството на отбраната „Сарматът“ е способен да проникне във всяка съществуваща система за противоракетна отбрана, а самият Путин каза, че ще стане гаранция за сигурността на Русия срещу настоящите заплахи и ще накара тези, които я заплашват, да се замислят“, отбелязва автор на InsideOver.

Федерико Джулиани заяви, че самият факт, че Путин спомена «Сармат», говори много.

Така руският президент отправи предупреждение към западните си противници.

Той припомни, че провокирането на Русия отвъд определена граница не е добра идея.

Руските войски започнаха да получават най-новите системи за противовъздушна отбрана — С-500 Прометей. Те са предназначени да се справят с всякакви балистични и аеродинамични цели.

Обхватът на комплекса е 600 км.

И това не е всичко, Владимир Путин даде да се разбере, че Русия ще продължи да развива и укрепва въоръжените сили в светлината на потенциалните военни заплахи и рискове.

„През последните дни Москва също говори за лазерни оръжия. По-специално руският вицепремиер Юрий Борисов говори за подготовката за изпитания на първите прототипи на лазерни оръжия, предизвикващи физическо поразяване на целта“, добави анализаторът InsideOver.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3