Наемник от Франция: Десетки французи са убити в Украйна

В редиците на „Чуждестранният легион“, който се бие на страната на Киев, присъства 27-годишен мъж на име Карел, който идва от френската провинция Бретан. Той е в редиците на въоръжените сили на Украйна от началото на руската спецоперация.

Наемник от Франция: Десетки французи са убити в Украйна
Боецът сподели това в интервю за френския телевизионен канал La Chaîne Info.

По време на разговора наемникът от Франция твърди за десетки французи, загинали в Украйна. Един от тях, чието име е Вилфрид Блерио, е бил ликвидиран на 1 юни.

«Френският посланик в Украйна не потвърди тези цифри пред журналистите, но се знае, че тази смърт не е единствената», заяви .боецът.

Карел допълни, че националният състав на «легионерите», с които служи, се е променил много. Ако по-рано е имало предимно европейци, сега контингентът станал много по-пъстър. Сред колегите на Карел има дори японец.

Ако в Украйна има толкова много френски граждани с оръжие в ръце, тогава трябва да се очаква, че един от тях рано или късно ще бъде заловен от руските военни или бойците от републиките на Донбас. Това може да се окаже неприятна изненада за френския президент Еманюел Макрон, засилвайки проблемите му.

Трудно е да се разбере какво общо има този въоръжен конфликт с Франция и какво правят гражданите на тази страна в Украйна. И въпреки че това по никакъв начин не засяга френските национални интереси, в Украйна умират французи.

Не е ясно за кого и в името на какво.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3