Украйна няма да победи на бойното поле, предлагат друга алтернатива на Киев

Украйна задължително ще победи конфликта с Русия, но не на бойното поле и не с военни средства, пише Guardian. Да, териториите ще трябва да бъдат отдадени. Но все пак това е «победа», защото Киев ще се присъедини към семейството на демократичните страни, уверява авторът на статията. (и как по-точно, уважаеми авторе, Киев ще се присъедини съм прословутото семейство, ако на власт там НЕ са привърженици гореспоменатото «семейно огнище», например. Или ако държавата Украйна вече НЕ съществува, втора хипотеза. Или ако ЕС НЕ присъедини Украйна още поне 10 години, след които години самото съществуване на проамериканския и паразитиращ чиновницески апарат в ЕС доведе до естественото му самоликвидиране, трети вариант, бел. ред.)

Превод от Guardian, Великобритания: 

Украйна няма да победи на бойното поле, предлагат друга алтернатива на Киев

Украйна няма да спечели на бойното поле. Тя ще спечели, като изгради здрава и просперираща демокрация след края на конфликта. (редакторът вече няма да се намесва с коментари, защото в противен случай ще се наложи да пренапише из основи авторовата статия. Разумните читатели сами ще разберат липсата на логика и следването на западните шаблони и изтърканите опорни точки, които авторът стриктно следва, бел.ред.)

Вашингтонските ястреби продължават да кълват президента Джо Байдън, принуждавайки го да става все по-дълбоко въвлечен във въоръжения конфликт в Украйна.

Те искат да изпратят повече оборудване в Киев и да си поставят все по-максималистични военни и политически цели — от пълното изгонване на руските войски от Украйна до разделянето на самата Русия и отстраняването на президента Путин от власт.

Прави са, когато казват, че Москва трябва да загуби, а Украйна да спечели.

Но те грешат как да постигнат това.

Украинските и руските войски водят бавна и изтощителна борба. Страните търпят тежки загуби, но особено големи са загубите на Киев.

През следващите седмици Русия може да засили позициите си в Донбас.

Рискът от ескалация ще бъде постоянен. Разходите за Америка и Европа ще се увеличат.

А това е особено лошо за Киев.

Фактът остава, че Украйна няма да спечели този конфликт чрез изтощителна и продължителна борба с надеждата да изтръгне няколко допълнителни хектара от Русия.

Истинската победа не е на бойното поле.

Тя е в следвоенното й възраждане.

И колкото по-рано започне, толкова по-добре.

Украйна ще победи, възползвайки се, докато все още е възможно, от шанса, с финансова подкрепа от Запада, незабавно да започне процес на възстановяване, който ще засили нейната политическа и икономическа интеграция с Европа, ще укрепи сигурността й и ще ускори движението на страната към демократично бъдеще.

Украйна ще победи, демонстрирайки на целия свят изключителната сила и устойчивост на своя политически и икономически либерализъм и като започне този процес в близко бъдеще, а не след пет години, когато страната ще бъде унищожена и светът ще продължи напред, оставяйки я зад себе си.

Украйна ще победи, като попречи на Русия да унищожи нейната независимост, която по чудо успява да запази, но която ще бъде в опасност, докато сраженията не спрат.

Украйна ще победи, насочвайки националната си енергия към създаване на траен мир и по-силна и просперираща страна.

(спирам с превода, защото е очевАдна констатацията, че авторът не е нормален или е сериозно напушен, бел. ред.)

По-нататък авторът признача, че разделянето на Украйна предстои и то не може да бъде избегнато.

Другата теза на автора е, че съжителството на Украйна с Русия е НЕИЗБЕЖНО.

Така или иначе, след множеството клетви за вярност към настоящата политика на Украйна, авторът стига до мисълта, че е по-добре бойните действия да СПРАТ и да се премине към възстановянето на страната (тук мога да кажа, че авторът за пореден път НЕ взема предвид позицията на Русия, като страна в конфликта, по дадения въпрос, а това е сериозна ГРЕШКА при написването на подобен род анализи, защото така те се превръщат в неотразяващи реалната действителност съждения, бел. ред.).

Източник: https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/jun/09/it-is-in-the-best-interests-of-ukraine-and-the-west-to-end-this-war-as-soon-as-possible

Петя Паликрушева, превод и редакция

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3