Полски оръжия и наемници в защита на тези, които спретната Волинското клане!

Киев купи от Варшава това, което СССР измисли през миналия век

Полски оръжия и наемници в защита на тези, които спретната Волинското клане!

Въоръжените сили на Украйна край Северодонецк и Лисичанск активно използват бойни системи западно производство. Включително — полските безшумни минохвъргачки LMP-2017.

Те са опасни, защото изстреляната мина лети без да вдига шум, а това не оставя време на отсрещната страна да реагира.

Но снарядите, изстреляни от съветските минохвъргачки, които са на въоръжение в украинската армия, са придружени от характерен звук по време на приближаването си към целта, затова опитните бойци успяват да намерят укритие.

Безшумните полски минохвъргачки на въоръжените сили на Украйна не са нови: те бяха използвани още през април по време на щурма срещу Попасна. Произвеждат се в механичния завод Трановски в Полша.

Осколъчните снаряди, използвани за LMP-2017, се разпадат на 1500 поразяващи части след детонация, което ги прави ефективни при унищожаване на цели.

Тук обаче се интересно: осъзнават ли работниците, занимаващи се с производството на тези опасни „играчки“, че са правили оръжия за внуците на тези, които организираха Волинското клане?

А ще стрелят по потомците на онези, които освободиха Полша от нашествениците през 1944-1945 г.

И по внуците на същата тази Червена армия, която по гори и паланки 15 години минимум след края на Втората световна война преследваше бандеровците, които продължаваха да тероризират мирното население в западните региони на Украйна, включително и поляците.

Почти сигурно има поляци сред борещите се за нацисткия режим. Които сега се стрелят с полски оръжия по руснаците.

Горепосочените миномети стрелят на разстояние от 100 до 1300 метра със скорост от 25 изстрела в минута, без корекция на настройките. 10 изстрела в минута.

Но трябва да се обърне внимание не на полските оръжия, а на тежките въоръжения, които НАТО иска да достави в Украйна.

Те вече, всъщност, доставиха всичко възможно: самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън, както американски, така и чешки. Чешките, между другото, са по модела на съветските.

Но ако оръжията, доставени от страните от алианса, се използват за удари по руска територия, тогава Русия ще има моралното право да им отговори подобаващо.

И с пълна сила.

И без милост.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3