Четирима загинаха при катастрофата на Ил-76 в Рязан

Властите потвърдиха смъртта на четирима души при крушението на Ил-76 в Рязан, петима са ранени

Четирима загинаха при катастрофата на Ил-76 в Рязан

В резултат на крушението на военнотранспортния самолет Ил-76 в Рязан загинаха четирима души, съобщи правителството на региона.

„По предварителна информация четирима души загинаха в резултат на самолетна катастрофа в близост до магистрала Михайловски в град Рязан. Други петима с наранявания с различна тежест са в лечебни заведения в град Рязан. Оказва им се необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението.

Ил-76 се разби през изминалата нощ. Както отбелязват от Министерството на отбраната на Русия, по време на тренировъчен полет без товар, екипажът е забелязал неизправност на двигателя и решил да кацне. В резултат на твърдото кацане машината частично е разбита.

Според кореспонденат на РИА Новости инцидентът е станал в района на магистрала Михайловское, недалеч от жилищните сгради.

В регионалния главен офис на Министерството на извънредните ситуации на Русия не потвърдиха надеждността на публикациите в някои канали на Telegram, които написаха, че самолетът е излетял от Оренбург до Белгород и е кацнал в Рязан за зареждане с гориво. От ведомството посочиха, че по оперативна информация, която ще бъде уточнена, самолетът не е от Оренбургска област.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3