Американски полковник: Украйна е разрушена и пропаднала държава

«Украйна е разрушена и пропаднала държава».

Това изявление направи бившият съветник на главата на Министерството на отбраната на САЩ полковникът в оставка Дъглас Макгрегър.

Американски полковник: Украйна е разрушена и пропаднала държава

Бившият американски военен подчерта, че киевските националисти не са в състояние да устоят на руската армия.

Поради политиката на украинския президент Владимир Зеленски държавата е престанала да съществува, а Киев претърпя окончателно поражение.

„Украйна сега е провалена държава. Унищожена е», каза Макгрегър.

Той също така отбеляза, че е глупаво да се отрича поражението на Киев.

Американското правителство прави грешки, изпращайки милиарди долари финансова подкрепа на Украйна.

По-рано съобщихме: Американски полковник: «Киев е обречен на неминуемо поражение»

Полковникът от армията на САЩ в оставка Дъглас Макгрегър даде интервю за испанския El Mundo, чиято основна тема беше операцията в Украйна.

Превод от El Mundo, Испания:

Американски полковник: "Киев е обречен на неминуемо поражение"

Днес Макгрегър е един от основните поддръжници на Русия в конфликта в Украйна. Макгрегър е чест гост на звездата на Fox News Тъкър Карлсън, който каза, освен всичко останало, че САЩ не подкрепят Русия, защото „това е християнска страна“ и добави, че „иска Русия да спечели“.
За разлика от повечето анализатори, полковникът в оставка твърди, че Русия печели в Украйна.
Дъглас Макгрегър: Руските сили направиха нещо, което ние на Запад не очаквахме. Те атакуваха на дълъг фронт, от 500 до 800 мили, използвайки батальонни тактически групи, всяка от които наброяваше около 700 души.
Тези формирования имаха задача да избегнат страничнитe щети и цивилните жертви, като същевременно идентифицират, изолират и атакуват украинските сухопътни сили с артилерия, свързана с разузнавателни дронове.
Процесът беше подкрепен от ракетни атаки на руските въздушни, сухопътни и военноморски сили, които унищожиха украинското командване и контрол.
Този подход забави темпото на операцията, но не позволи на украинците да започнат контраофанзива.
В същото време украинските сили бяха принудени да се придвижат в населени места или да се оттеглят към укрепления, построени в югоизточната част на Донбас.
Така началният етап на конфликта предостави на Москва постоянна инициатива и обрече Киев на неизбежно поражение.
— Понастоящем НАТО ескалира ситуацията в Украйна. Въпреки заплахите, Русия не реагира. Москва блъфира?
ДМ:  Русия успя да унищожи по-голямата част от оборудването, изпратено през Полша преди пристигането на украинските сили.
Въпреки това, опасността от значителни атаки с руски ракети срещу военни обекти в Полша е много реална, ако тази страна се превърне в безопасно убежище, където украинците могат да организират и оборудват своите сили.
– Как мислите, каква ще бъде новата фаза на конфликта в Донбас?
ДМ: Москва планираше от самото начало така наречената „нова фаза“, за да довърши силите на Украйна в югоизточната част на Донбас. … Тази фаза ще унищожи всички оперативни сили, които остават на разположение на Украйна.
– Какви сценарии предвиждате за края на конфликта?
ДМ: Като се има предвид решимостта на Вашингтон да удължи конфликта, за да навреди на Русия, първоначалните цели за неутралитет на Украйна, автономия или независимост на отцепилите се републики (ДНР и ЛНР) и признаването на Крим като част от Русия се заместват от нови цели.
Вероятно сред тях е и трайното разделение на Украйна по линията на Днепър, при което Одеса и Черноморието ще попаднат в ръцете на руснаците.
Не е ясно дали Москва ще държи източното крайбрежие на Днепър в района на Киев, но територията на север, изток и юг от Харков ще бъде отделена от Украйна, каквато я познаваме днес.
Болшинството рускоговорящи в Източна Украйна симпатизираха на Москва.
Русия обаче направи сериозна грешка, когато в самото начало каза, че няма да окупира рускоезичните територии.
Противно на това, което съобщават западните медии, много рускоговорящи в района преминаха към руските сили, но тези, които не го направиха, бе от страх, че украинските служби за сигурност ще ги екзекутират, когато Киев си върне териториите.
Когато се извърши разделянето, този проблем ще бъде разрешен.
Исках да кажа, че Москва е „сдържана“ по отношение на използването на сила, а не „твърде приятелска“.
Източник: https://www.elmundo.es/internacional/2022/04/23/62612ae821efa0617b8b45ad.html
Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front
Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3