„В интерес на САЩ и Киев“: NI представи план за мирно регулиране в Украйна

Отчитайки, че с продължаването на военните действия преговорните позиции на Украйна отслабват, Киев и Западът трябва да тръгнат към мирно регулиране на конфликта възможно най-скоро, ръководейки се от 15 точки, пише The National Interest. В същото време в рамките на това споразумение Украйна трябва да се откаже от претенциите си към Крим, да стане неутрална, да замрази връзките си с НАТО и да върне статута на официален език на руския.

„В интерес на САЩ и Киев“: NI представи план за мирно регулиране в Украйна

Конфликтът в Украйна заплашва да се проточи с месеци, ако не и с години и да доведе до смъртта на десетки хиляди украинци, както и до унищожаване на голям брой градове и изостряща се хуманитарна криза.

Междувременно сраженията предизвикаха най-голямата бежанска криза след Втората световна война, като според някои доклади близо 5 милиона души са избягалите от Украйна, докато други 8 милиона са напуснали домовете си и са се преместили в други части на страната.

Освен това украинският президент Владимир Зеленски наскоро заяви, че руските войски в момента контролират 20% от територията на Украйна, пише The National Interest.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3