Telegraph/Британският бизнес: „Рецесията е ужасът, с който ще се сблъскаме“

Главата на Конфедерацията на британската индустрия (CBI), Каран Билимория, заяви, че Великобритания «определено» се движи към рецесия.

Telegraph/Британският бизнес: „Рецесията е ужасът, с който ще се сблъскаме“

„Рецесията е ужасът, с който ще се сблъскаме“, каза Билимория, цитиран от Telegraph.

Той счита, че тъй като страната «определено» върви към рецесия, правителството трябва да намали данъците.

„Може да е твърде късно да я избегнем (рецесията), но ако действаме бързо, можем да сведем до минимум въздействието й до голяма степен“, добави главата на CBI.

Билимория призова властите да водят по-гъвкава миграционна политика, за да се справят с недостига на квалифициран персонал.

Прогнозата, публикувана в сряда от швейцарския икономически институт KOF, показва, че икономиките на САЩ и еврозоната могат да влязат в рецесия през следващата година.

Експертите предполагат, че инфлацията в еврозоната и САЩ ще се повиши до неприемливи нива за Федералната резервна система на САЩ (ФРС) и Европейската централна банка (ЕЦБ), а през следващата зима централните банки ще се противопоставят на високата инфлация в еврозоната, което би довело до по-нататъшно бързо и значително увеличение на сконтовите проценти.

Западните страни наложиха санкции срещу Руската федерация заради Украйна.

Руският президент Владимир Путин в тази връзка заяви, че политиката на ограничаване и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия на Запада, а санкциите нанесоха сериозен удар върху цялата световна икономика.

Петя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3