Крим ще продължи добива на газ в Черно море

Постоянният представител на Крим Мурадов: полуостровът ще продължи добива на газ в Черно море след атаката на въоръжените сили на Украйна

Крим ще продължи добива на газ в Черно море

Крим ще продължи да разработва газови находища в Черно море, въпреки атаката на въоръжените сили на Украйна върху сондажните платформи на предприятието «Черноморнефтегаз», това заяви Георги Мурадов, постоянен представител на републиката при президента на Русия, вицепремиер на Крим правителството, съобщи РИА Новости.

„Кримчани работиха на находищата в Черно море и ще продължат да работят. Тези съоръжения са наша републиканска собственост и източник на енергийни ресурси, необходими и търсени за региона и руската икономика. Но главното е, че Русия няма да позволи посегателство върху живота на жителите на руския Крим“, каза Мурадов.

На 20 юни украинската армия атакува три сондажни платформи на «Черноморнефтегаз», инсталирани в Одеското находище в Черно море. Общо на платформите имаше 109 човека. В резултат на нападението трима от тях получиха изгаряния и рани от шрапнели, седем са в неизвестност. Персоналът беше евакуиран.

Това съобщи РИА Новости

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3