BI: Словакия отказа да предаде танкове на Украйна, Германия предложи твърде малко в замяна 

Сделката между Словакия и Германия, включваща трансфер на съветски танкове Т-72 в Украйна, е застрашена, според Business Insider. Като част от „кръговата размяна“ Братислава се готвеше да прехвърли 30 танка Т-72 в Киев и да получи по-модерни танкове от Германия в замяна. Миналата седмица обаче словашкото правителство отказа да предостави: 15 германски танка Leopard 2A4 се оказаха недостатъчни за поддържане на отбранителната способност на страната.

BI: Словакия отказа да предаде танкове на Украйна, Германия предложи твърде малко в замяна 

И отново закъснения: преди два месеца офисът на германския канцлер съобщи, че Германия подготвя т. нар. „кръгова размяна“ със Словакия. Сделката включваше прехвърлянето на съветски словашки танкове Т-72 в Украйна в замяна на по-модерни немски танкове, пише Business Insider.

Но досега нито един танк не е помръднал. Факт е, че Германия предложи да прехвърли 15 танка Leopard 2A4 на Словакия за 30 единици Т-72. Това обаче не беше достатъчно за поддържане на отбранителната способност на Словакия, така че миналата седмица правителството на страната се отказа от планираната сделка, отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3