12 чуждестранни кораба не могат да напуснат пристанище Херсон, съобщиха властите

Заместник-главата на военно-гражданската администрация на Херсонска област Стремоусов: 12 чуждестранни кораба не могат да напуснат пристанището

12 чуждестранни кораба не могат да напуснат пристанище Херсон, съобщиха властите

12 чуждестранни кораба остават в пристанището в Херсон, те не могат да влязат в Черно море заради блокираното устие от украинските военни, съобщи за РИА Новости заместник-главата на Военно-гражданската администрация на региона Кирил Стремоусов.

«В пристанището остават 12 чуждестранни кораба. Основно турски, има и сирийски кораб и плавателен съд под флага на Сейшелите», уточни Стремусов.

Според него корабите не могат да напуснат пристанището заради действията на украинските военни, които са минирали изхода на Черно море през устието на Днепър-Буг край град Очаков, Николаевска област.

По време на специалната операция въоръжените сили на Русия поеха контрола над Херсонска област и Азовската част на Запорожка област в Южна Украйна. В регионите работят гражданско-военни администрации, рублата започна да циркулира, излъчват се руски телевизионни канали и радиостанции. И двата региона обявиха планове да станат част от Русия.

Това съобщи РИА Новости

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3