Властите на Запорожка област призоваха за премахване на границите с Русия

Рогов, член на администрацията на Запорожка област, призова за премахване на границите с Русия

Властите на Запорожка област призоваха за премахване на границите с Русия

Не трябва да има държавна граница между исторически освободените от Русия райони на Южна Украйна и Руската федерация, каза за РИА Новости Владимир Рогов, член на Главния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожка област.

«За нас границата с Русия е по-лоша от Берлинската стена за германците. Според различни оценки 60-68 процента от жителите на Източен Берлин и ГДР са имали роднини в Западен Берлин и ФРГ. В Украйна в зависимост от региона, 73-85 процента жители имат роднини в Русия. Съответно тази граница не трябва да съществува“, отбеляза Рогов.

Той припомни, че германците навремето не са провели референдум, а просто са разрушили Берлинската стена, започвайки да живеят в една държава.

Не сме по-лоши от германците. Южните райони на Украйна са исторически руски земи. Ние сме руският народ, който беше насилствено разделен от трима сепаратисти в Беловежката пуща през 1991 г., унищожавайки СССР, а след това започнахме да строим идеологическа стена, която сега е разрушена. Нашето обединение с Русия е неизбежно, не трябва да има граници между нас“, добави източникът.

Според него трескавото търсене сред жителите на Запорожка област за руски паспорти е по-показателно от всеки референдум.

„Ако човек иска да стане гражданин на Русия, това означава, че иска да живее в Русия. Референдумът, който започнахме да се подготвяме, пак няма да бъде признат от западните страни, защото за тях е изгодно ние да бъдем разделени и слаби. Но както и да се противят режимът на Зеленски и западните му куратори, Запорожката област ще стане част от Русия. Изборът на моите сънародници е очевиден, нямаме друг начин освен да живеем отново в единно и дружно руско семейство“, завърши Рогов.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3