Василий Небензя към Запада: Вие харчите милиарди за индиректна война с Русия „до последния украинец“. Ето това е истинското подстрекателство към насилие от ваша страна

Представяме част от речта  на Постоянния представител на Руската Федерация Василий Небензя по време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН по въпросите за подстрекателство към насилие в контекста на ситуацията в Украйна и около нея на 21 юни т.г.:

 

Василий Небензя към Запада: Вие харчите милиарди за индиректна война с Русия „до последния украинец“. Ето това е истинското подстрекателство към насилие от ваша страна

 

 

„Днес чухме обвинения в това, че ние искаме да унищожим Украйна, да изгорим в тази страна всичко украинско. Това изобщо не е така. Искаме да изгорим неонацизма и национализма, които бурно процъфтяват в страната, която поради това последователно се превръщаше в анти-Русия и стана директна заплаха за нас и за жителите на Донбас. И нашите западни колеги, за съжаление, имат най-непосредствено отношение към тази украинска трагедия. <…>

Западът помпи Украйна с оръжия, доставяйки вече и далекобойна артилерия, за да се нанасят целенасочени удари по Донбас и да се унищожава мирното рускоезично население.

САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Франция, Полша, Австрия, Австралия, Белгия, България, Гърция, Дания, Ирландия, Испания, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Турция, Финландия, Чехия, Швеция и балтийските държави – това е едва непълният списък на основните доставчици на продукцията с военно назначение за украинския режим с обща стойност милиарди долари. Само миналата седмица след ударите по Донбас с използването на европейско и американско оръжие загинаха 6 мирни граждани и над 30 са наранени.

Всяка от посочените страни носи директна отговорност за продължаване на украинската криза, гибелта на цивилните и украинските военни, които корумпираното ръководство на Украйна изпраща на фронт като пушечно месо.

Вие харчите милиарди за индиректна война с Русия „до последния украинец“. Ето това е истинското подстрекателство към насилие от ваша страна“.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм