Николай Патрушев: НАТО разглежда Източна Европа като най-вероятен театър на военни действия

Секретарят на руския съвет за сигурност Николай Патрушев коментира вероятността за военен конфликт с НАТО. Ето и основните моменти от неговата позиция:

✔️ НАТО се използва като инструмент на външната политика, всъщност на една страна. Това се прави агресивно и усложнява и бе това непростата международна обстановка в областта на сигурността. Един от ключовите елементи на агресивната линия на САЩ и техните съюзници стана безогледната експанзия на НАТО. Независимо от дадените ни политически уверения, натовската инфраструктура плътно се приближи до руските и беларуските граници.

Николай Патрушев: НАТО разглежда Източна Европа като най-вероятен театър на военни действия

✔️ Очевидно е, че НАТО разглежда източноевропейския регион като най-вероятен театър на военни действия. За това свидетелствата проведените през май в 19 европейски държави военни учения „Защитник на Европа 2022“.

✔️ Считаме за заплаха последователните усилия на САЩ и техните съюзници по развалянето на интеграционните обединение, създадени на постсъветското пространство: ОДКС, ОНД и ЕИС. Да превърне Евразия в пламтящо пространство с противоборстващи си държави, превърнати, подобно на Украйна, в марионетъчни и колониални страни – това е дългосрочната цел на Запада.

✔️ Както показва анализът на ситуацията, количеството на предизвикателствата в сферата на информационната сигурност неуклонно расте. И това положение на нещата е свързано, преди всичко, с нарастващото стремление на САЩ и техните съюзници да обезпечат напълно доминиране в информационното пространство, да диктуват на целия свят собствените правила на регулиране на сферите за използване на информационно-комуникационните технология, без да се съобразява с мнението на суверенните държави.

✔️ За обезпечаване на позитивно възприемане от страна на населението на псевдодемократичните ценности на САЩ и техните сателити се провежда кампания по дискредитация на политическото ръководство на страните, които водят независима от Вашингтон политика. За това се използват механизми на манипулация на общественото мнение с помощта на контролираните средства за масова информация и неправителствени организации.

 

Източник: Ефир.инфо