Independent: Поражението на Макрон, най-голямата партия във Франция е Партията на негласуващите

Френският президент Еманюел Макрон не успя да спечели достатъчно мнозинство от местата в парламента, до голяма степен поради изключително ниската избирателна активност на изборите, което предполага, че демокрацията в тази страна е в опасност, пише The Independent. Според вестника поради тази причина Франция може да тръгне на повод на политически съблазни, залагайки на популисти, което няма да е от полза за Европа.

Independent: Поражението на Макрон, най-голямата партия във Франция е Партията на негласуващите

Френският президент Еманюел Макрон беше победен: той не можа да получи достатъчно мнозинство от местата във френския парламент. Всъщност Макрон загуби изборите на депутати в Народното събрание, пише The Independent.

Всъщност най-голямата партия във Франция беше Партията на негласуващите, тъй като нито Макрон, нито двамата му основни съперници, «пропутинската крайнодясна» Марин Льо Пен и «пропутинската крайна лява» партия на Жан-Люк Меленшон, успяха да постигнат висока избирателна активност.

В резултат на това, продължава вестникът, над демокрацията надвисва реална заплаха, като се има предвид, че във Франция няма лидери или политически движения, които да доведат който и да е до възторг, отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3