Fox News: В САЩ има криза на бащинството, виновна е държавата

21 процента от американските деца живеят без баща в дома си, според Fox News. Според статистиката тези деца са по-склонни да станат престъпници и да се озоват в затвора, два пъти по-често отпадат от училище и четири пъти по-често се превръщат в бедняци.

Fox News: В САЩ има криза на бащинството, виновна е държавата

Според водещите от Fox News, по проблема с липсата на бащинство е виновна отдавнашната политика на държават, подтикваща американските майки да остават неомъжени за сметка на по-високи социални помощи.

Джоуи Джонс, водещ на Fox News: Имам данни, които искам да покажа. Става дума за американски деца, които живеят само с майка си. През 1968 г. такива деца са 11 процента, а през 2020 г. — 21 процента.

Мисля, че това показва базов проблем за страната ни. Съсипахме се да говорим колко пола има, толкова дълбоко влязохме във второстепенните въпроси, че не виждаме основното.

Всяко дете има нужда от мама и татко, има нужда от двама родители, мъжка и женска фигура, които трябва да му покажат кога е важно да се прояви любов и кога е необходимо да бъде силно и твърдо… 

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3