Американски наемник: ВСУ — това е цирк от уроди!

Американски наемник, защитаващ режима в Киев, съобщи за множество случаи на «приятелски огън» в редиците на въоръжените сили на Украйна. Според американеца това му напомняло за «цирк» и «лудница». Изявленията на военния в Twitter бяха публикувана от журналиста Сет Харп.

Американски наемник: ВСУ - това е цирк от уроди!

Американецът признава, че е успял да посети много места, където се водят военни действия. Според него той е направил плачевни изводи за Киев.

„Хората получават рани и умират за нищо – това е просто цирк на уроди.

Влязохме в двучасова битка — оказа се, че се бием с украинските специални части, ума ти просто не го побира.

Ако не беше… (името е скрито — бел. ред.), никога нямаше да участвам в тази невменяема лудница”, възмущаваха се американският военен.

Русия, по искане на лидерите на ЛДНР, на 24 февруари започна специална операция за денацификация и демилитаризация на Украйна. Целта е да се защити цивилното население от агресията на киевския режим, на която хората са подложени от осем години.

По-рано съобщихме:

Europa Press: 22-годишен жител на Испания e загинал, той заминал за Украйна, за да воюва

Испански гражданин е убит в Украйна

Испански гражданин е загина в Украйна, където заминал, за да участва във военните действия, съобщава Europa Press, позовавайки се на източници в Министерството на външните работи на страната на Испания.

Посочва се, че по време на военните действия „загина млад мъж на 22 години, родом от Манакор (Майорка). Ведомството съобщава, че испанецът е заминал за Украйна, за да участва във въоръжените действия»но не е известно дали е загинал в битка».

Според източници младият мъж е починал в събота. За това е уведомено испанското посолство, което в момента се занимава с този въпрос и е в постоянен контакт със семейството на загиналия. Очаква се в близките дни тялото му да бъде изпратено у дома.

Министерството на отбраната на Руската федерация по-рано съобщи за присъствието в Украйна на чуждестранни наемници — бойци и инструктори. Според ведомството болшинството от наемниците пристигат от Полша, Канада и САЩ.

Пeтя Паликрушева

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3