Русия връчи държавни награди за проявена храброст

Военният, който спаси 15 човека под обстрел по време на специалната операция, получи държавна награда

Русия връчи държавни награди за проявена храброст

Командването връчи държавни награди на военнослужещи, отличили се в специалната операция, единият от тях е измъкнал изпод минометен огън дрона «Орлан-10», друг е евакуирал хора от обстрелван от Украйна понтон, съобщиха пред журналисти от Министерството на отбраната на Русия.

„Героят на Русия, генерал-полковник Михаил Теплинский връчи ордени за храброст, медали „За заслуги към Отечеството“ 1-ва степен с изображение на мечове, както и „За храброст“, „Суворов“ и „Жуков“ на личния състав на подразделенията на ВДВ.

Заместник-командирът на оръжейния взвод на ремонтната рота Арсен сподели, че при евакуацията на техника е попаднал под обстрел. Получил от командира на батальона задачата да евакуира останалия на понтона взвод. Арсен с шофьора успял да се доближи до понтонната переправа, да натовари 15 човека и да изпрати колата на брега. Самият той останал с пострадалия.

«Довлякох го до острова, машината ми току-що се беше върнала. Натоварих го на БРЕМ и след това ме евакуираха с ранените», каза командирът на взвода.

Ръководителят на службата за безпилотни летателни апарати към Въздушно-десантните части Игор сподели, че е получил медал за това, че благодарение на разузнаването му е била ударена вражеската артилерия.

«След извършване на разузнаване «Орлан-10» вече се връщаше обратно. По време на обстрела го приземих на полето и го измъкнах под минометен обстрел. Поддържах техниката в добро състояние, след което се върнах обратно в поделението, разузнавателните данни бяха предадени там, в резултат на което нашата артилерия потисна националистите от въоръжените сили на Украйна“, каза Евгений, старши техник на рота за БЛА.

Това съобщи РИА Новости

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3