NYT: САЩ прекрачиха границата в конфронтация с Русия в Украйна под претекст помощ за Киев

Изданието «Ню Йорк Таймс» публикува мнението на изследователката в «Приоритетите на отбраната» Бони Кристиан, която анализира действията на САЩ в настоящата световна ситуация.

Участието на САЩ в украинската криза все по-малко прилича на помощ и повече напомня на действията на Вашингтон в конфликта в Йемен, пише в статията си изследователят от Defense Priorities Бони Кристиян.

NYT: САЩ прекрачиха границата в конфронтация с Русия в Украйна под претекст помощ за Киев

Авторът на материала отблелязва, че американското общество е станало несигурно относно значението на думата „война“.

„През март целта на САЩ беше да помогнат на Украйна да се защити. Но в края на април вече беше като да „направим Русия слаба“, пише тя в статията си.

Кристиан отбелязва още, че американските власти са били последователни в едно – „Америка няма да воюва с Русия заради Украйна“.

Журналистът изброява въоръжени конфликти по света, в които САЩ са „приложили ръка “. Това са войните в Сомалия, Нигер и дори Йемен, в които САЩ помогнаха на Саудитска Арабия с бойни глави собствено производство, както и избор на цели, ръководейки се от указанията на американците.

В края на материала авторката задава въпроса: „ние(САЩ) воюваме ли в Украйна?»

„Ако досега сме избягвали да наричаме това война и можем да продължим да го правим, може би това е само защото станахме толкова неуверени в значението на тази дума“, обобщава Бони Кристиян.

Американецът Стивън Забелски е загинал при участие във военни действия в Украйна. Американският наемник се взривява на мина, пише изданието Recorder.

The Washington Post (WP) обърна внимание на некролога. Анонимен източник на WP от Държавния департамент на САЩ потвърди смъртта на военния. И така, участва ли все пак САЩ в организиране на войната в Украйна и военните действия срещу Донбас, които продължават вече 8 години? Разбира се, въпросът е реторичен, но все повече страни от Европа, включително и нашата трябва добре да си дават сметка когато изпълняват желанията на САЩ…че всъщност стават съучастници в кървавия им план, който спира Специалната операция на РФ

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм